Lära sig genom praktiskt arbete

En del är kunskapstörstiga men är inte så sugna på att läsa böcker eller sitta och studera i flera månader. Alla har inte fallenhet att lära sig genom att läsa. Många klarar sig bättre och gör snabbare framsteg när man får lära sig sakerna praktiskt.

pratice_398179966

Man kan alltid skynda på sitt eget lärande och förståelse genom att kasta sig in i situationer där man behöver kunna det. Vill du lära dig tyska? Då är det bäst att boka en språkresa till Tyskland och gärna på en i en tysk värdfamilj. När du tvingas använda dina kunskaper hela dagarna kommer du att lära dig mycket snabbare. Istället för att studera i två år för att bli någorlunda flytande, kan du komma hem efter en termin eller ett halvår och vara flytande i språket.

Om du har lust att jobba med hår ska du söka praktik efter du har lärt dig grunderna. Ibland kan man till och med få praktik utan några förkunskaper, för att ”testa på yrket” och se om det är värt pengarna att gå till en frisörskola. Om du har gått ut gymnasiet måste du nämligen betala. För att lära dig allt om hår gäller det att hitta en salong som har stor kunskap. Även om man kommer från en annan stad kan det vara värt kostnaden att ha sin praktik någon annanstans. I huvudstaden kan du alltid hitta de stora namnen såsom Pozehair och vara säker på att du lär dig de rätta teknikerna.  Du kan sedan gå via Arbetsförmedlingen för att anordna en praktikplats, förutsatt att du uppfyller kraven.

hair dresser _233386039

Har du något mindre krävande som du vill lära dig såsom att sticka en halsduk eller börja dreja, kan du lära dig i hemmet. Med hjälp av materialet för att skapa dina saker kan du enkelt lära dig allt via Youtube, det är en superkälla för att lära sig nya saker. Du kan pausa introduktionsvideon när du vill och se om delarna för att lära dig hur du ska hålla nålarna, hur man göra en rät eller avig maska och så vidare. Det är också en källa för pyssel, när du vill vara kreativt och lära dig något nytt men vet inte riktigt vad.